Fietstocht lentetuin Lisse naar tulpenkweker

Vier de lente van maart t/m mei met vrienden, collega's en het hele gezin! De meest populaire typisch Hollandse excursie buiten Amsterdam is absoluut de fietstocht tulpenvelden rondom de Keukenhof Lisse . Geniet van de geur van hyacinten, de dansende tulpen in het veld. De narcissen brengen de lentezon. Een magische ervaring! Liever minder toeristisch? https://veritasvisit.nl/uitje/leiden-tulpentour

V.a.: €55 p.p.
Min. deelnemers: 4
Duur: 3 uur

Neem contact op Boek Nu

Beste tulpen fotolocaties, stroopwafel in de bloemenvelden, verborgen plekjes

Met minder dan 4 personen of meer dan 8? Neem contact op! Neem contact op voor de bijzondere activiteiten rondom tulpen en lentebloemen. 

In deze fietstocht van 3 uur verrast je gids je door je mee te nemen naar de verborgen plekjes in de Bollenstreek. We stoppen bij de beste locaties voor power flower selfies en genieten onderweg van een stroopwafel met uitzicht over de bloemenvelden.

Liever minder toeristisch en meer typisch Holland? Kijk eens naar deze optie

In 2022 is het start- en eind punt van onze fietstocht Keukenhof Amsterdam naar tulpenkweker is het  bloemenpark zelf. Hiervandaan fietsen we op een relaxed tempo door de bollenvelden, de knusse bloemendorpjes, het oerhollandse landschap. Onderweg vertel ik je alles over de Bollenstreek, de Hollandse regio waar de bol voor het eerst werd gekweekt. Stel gerust je vragen over de wereldberoemde bloemententoonstelling, het kweken van de tulp of de hyacintenmanie.

Appeltaart & stroopwafels in de tulpenvelden

Ik ben maar een mens, ik weet niet alles. Bewaar je onbeantwoorde vragen voor de bollenkweker. Door de pracht van de kleurrijke tulpen, de geur van de hyacinthen en de lachende narcissen zou je de bollenkwekerij bijna missen. Als lokale gids en tulpenfan zorg ik ervoor dat je alle bijzondere locaties en mysterieuze plekjes in de regio te zien krijgt.

En op deze fietstocht lentetuin Lisse naar de tulpenkweker is een bezoek aan deze knusse boerderij een must. Na een heerlijk appeltaart of versgebakken stroopwafel met uitzicht op de velden, kun je hier genieten van verschillende soorten voorjaarsbloemen en prachtige foto’s maken.

 

De beste locaties voor jouw tulpenselfie

Zoals je wellicht hebt gehoord, is het niet toegestaan om de velden in te gaan. Maar ik weet de beste locaties voor jouw tulpenfoto’s!

 

Geheimen van de Bollenstreek ontrafelt

Voor we terugfietsen naar ons start- en eindpunt, bezoeken we nog 1 bloemengerelateerde locatie. Het leuke van de fietstocht door de bloemenvelden naar tulpenkweker is dat de route nooit hetzelfde is.  En er zijn zoveel bijzondere locaties en geheime plekjes; je zou dit fietsrondje iedere dag kunnen doen! Kijk maar eens naar de foto’s.

 

Combinatie bezoek Keukenhof &  fietstocht tulpenvelden

Combineer je bezoek aan de wereldberoemde bloemententoonstelling in 2022 met een fietstocht naar tulpen kweker. Zo zie je de prachtig ontworpen tuinen in het bloemenpark en de bloemenvelden in de regio. Net buiten Amsterdam en makkelijk te bereiken.

 

Start je liever op een minder druk punt? Fietstocht Leiden naar tulpenkweker

Voor iedereen die in de zomer of het najaar in Nederland op vakantie ( in eigen land) is  Zomerbloemen fietstocht ieder jaar van  juli – oktober.

Inclusief

 • Ik als uw lokale Nederlandse, Engels- en Spaans sprekende gids en tulpenfan
 • Gebruik stadsfiets met handrem en snelbinders
 • bezoek bijzondere locaties tulpen & voorjaarsbloemen

Exclusief

 • Tickets Keukenhof
 • Transfer startpunt-accommodatie
 • Fooi voor de gids & haar partners

Neem contact met me op voor een prive tour & boek extra:

  • Rondleiding molen
  • Rondleiding tulpenkwekerij
  • Rondleiding kaasboerderij
  • Rondleiding kasteel
  • workshop stroopwafel bakken
  • bloemengerelateerde lunch/ dinner

Vraag ook naar bijzondere evenementen als het bloemencorso of Bier & Tulpenfestijn

 • Het kan koud zijn in het voorjaar in Nederland. Ik raad je aan handschoenen, sjaal mee te nemen en verschillende lagen kleding te dragen. Ook een zonnebril en zonnebrand is handig
 • Een waterfles. Verita’s Visit Holland steunt de lokale gemeenschap en brengt je graag naar bijzondere locaties voor een drankje – en typisch Nederlands hapje- Hier kun je je fles ook vullen.
 • Je kunt deze fietstocht direct afrekenen
 • Nadat ik de betaling heb ontvangen, ontvang je meer informatie over waar we elkaar ontmoeten en hoe je daar kunt komen.
 • Wees op tijd op de dag van de tour. Als je te laat bent, geef dan je verwachte aankomsttijd door.
 • Wat is de beste tijd voor de fietstocht tulpen velden?

24 maart tm 15 mei 2022, wanneer de Keukenhof open is

De bloei van de tulpen en andere voorjaarsbloemen verschilt per jaar. Eerdere jaren was de beste tijd voor de tulpen mid- april. Warme winters zorgen ervoor dat de velden al begin april kleuren. Is er in maart nog een koudefront, dan kan dat ervoor zorgen dat de tulpen later opengaan. De laatste jaren waren de meeste tulpenvelden al leeg begin mei. Ik weet wel een plek waar je in ieder geval 1 tulpenveld ziet tot begin mei. Mijn favoriete tijd is eind maart/ begin april. Dan kun je nog genieten van hyacinthen, narcissen én tulpen.

Kom je in de zomermaanden? Kies dan voor de dahlia & andere zomerbloemen fietstocht.

 

 •  Kan ik mijn kinderen meenemen?

De fietstocht Keukenhof naar tulpenkweker is een echte gezinsactiviteit. Kinderen vinden vooral de ouder-kind tandem leuk. Kijk voor een voorbeeld bij de foto’s. Je kunt deze er net als kinderzitjes bij boeken. Kinderen tussen van 4 t/m 11 jaar betalen trouwens altijd €45.00! Een kinderfiets is dan inbegrepen.

 • Hoeveel deelnemers gaan er mee per tocht?

Verita’s Visit Holland staat voor persoonlijk contact. Tijdens een groeptour tulpenvelden fietsen er niet meer dan 8 personen mee. Zo kun je makkelijk vragen stellen en kan ik ieders veiligheid garanderen. Wil je wel boeken met 8 personen of meer? Neem dan contact met me op. Je kunt ook een privetour aanvragen en zo extra activiteiten bijboeken.

 

 • Is het entreeticket Keukenhof inbegrepen?

De fietstocht begint bij Keukenhof, entree is niet inbegrepen.  Veel deelnemers kiezen ervoor eerst de tulpenvelden fietstocht te doen en daarna de bloementuin te bezoeken. De fietstocht gaat niet door het Keukenhof park, maar is een ontdekkingstocht van de regio.

 • Wat kan ik nog meer zien & doen in de regio?

Er zijn nog veel meer bloemendorpen, molens, kaasboerderijen, geheime plekjes en bijzondere locaties in de regio. Ik vertel je erover tijdens onze fietstocht. Wil je meer fietsen? Kijk dan ook eens naar de Haarlem- Keukenhof e-bike tocht. Of ga voor een Leiden kaas fiets & food tour 

 • Wat als het regent?

De excursies van Verita’s Visit Holland gaan vrijwel altijd door. Er zijn genoeg gelegenheden waar we kunnen schuilen voor de regen en ik neem regenponcho’s mee. Alleen in het geval van storm, hevige regen of  hevige wind wordt een fietstocht afgelast. Je krijgt altijd 7 dagen van te voren een laatste update. Mocht de tocht niet doorgaan, dan wordt er gekeken of deze op een andere datum kan plaatsvinden of krijg je je geld terug.

 • Ik wil een prive tour boeken

Wat leuk! Neem contact met me op voor een persoonlijke offerte. Laat meteen weten of je ook nog een rondleiding, workshop of andere activiteit wilt bijboeken.

 

 • Ik wil boeken voor meer dan 8 personen

Wat leuk! Neem contact met me op voor een persoonlijke offerte. Laat meteen weten of je ook nog een rondleiding, workshop of andere activiteit wilt bijboeken.

 

 • Ik wil mijn fietstocht annuleren

Dat is spijtig. Ik neem contact met je op om te kijken of we de fietstocht kunnen plannen op een andere datum. Is er echt geen andere mogelijkheid en annuleer je 21 dagen voor de fietstocht plaatsvindt, dan krijg al je geld terug. Bij annulering  20  – 14 dagen voor de startdatum krijg je 75% terug, 14-7 dagen 50% en minder dan 7 dagen of no show krijg je helaas niets meer terug.

 • Ik kom met een groep en lastminute heeft een van de reisgenoten afgezegd

 

Je kunt nog tot 7 dagen voor de start van de fietstocht veranderingen doorgeven.

 

 • Mijn bus/ taxi/ trein heeft vertraging

 

Dit is een groeptour, helaas kunnen we niet op je wachten. Neem zodra je weet dat je te laat dreigt te komen, contact op en we kijken wat we kunnen doen/

 

 • Komen we ook langs een kaasboerderij?

Een kaasboerderij ligt niet op de route. Je kunt een privetour boeken, zodat we een tulpen en kaas excursie kunnen samenstellen.

 • Hoe veilig is de fietsroute?

We fietsen op fietspaden, maar delen vaak de weg met andere verkeersdeelnemers. Het is vooral druk in de buurt van Keukenhof, hoe verder daarvandaan, hoe rustiger. Op bepaalde tijdstippen kan het druk zijn op sommige wegen, we passen de route zo aan dat we altijd op de rustigste wegen fietsen.