Beste reiziger, beste Nederland-fan,

 

Mijn naam is Vera ter Beest, geboren op de fiets en opgegroeid in Delft. Ik heb in Leiden, Den Haag gewoond en ben gek op Gouda. Vanuit die steden ben ik gaan fietsen. Nu ken ik deze regio’s op mijn duimpje. Ook heb ik nog een tijd in Utrecht gewoond, waar ik Spaanse taal & cultuur heb gestudeerd. Communicatiewetenschappen studeerde ik in Sevilla, Spanje en Brussel, België.

Toen ik iets jonger was, ging ik alleen de wereld rond. Mijn metgezel: een pakje stroopwafels. Stroopwafels zijn voor mij nog steeds de manier om met mensen in contact te komen en hen te bedanken voor hun hulp. Je hebt weinig woorden nodig als je deze typisch Hollandse koekjes bij je hebt. Het kan ook hele bijzondere gesprekken op gang brengen. Voornamelijk over eten en koken, want daar ben ik ook gek op.

Tijdens mijn jaren op de universiteit organiseerde ik met een zeer divers team de eerste evenementen. Activiteiten om cultuur te vieren en mensen met een internationale mindset samen te brengen.

In die zelfde tijd kreeg ik iets van een obsessie met Carmen, de zigeunervrouw uit Sevilla, Spanje. Wat me het meest trok, was dat het verhaal over deze Spaanse vrouw was verzonnen door een Fransman. Het resultaat werd een thesis  over de nationale identiteit van Carmen door de Franse componist Bizet en Franse auteur Merimée.

Wat me fascineert aan culturen en nu de Nederlandse cultuur, is dat ze doordrenkt is met buitenlandse invloeden. Veel van onze typisch Nederlandse tradities, onze oerhollandse producten hebben een oorsprong of connectie met andere culturen. In mijn groepsactiviteiten en teambuilding uitjes wil ik je vooral in contact brengen met de lokale bevolking: ondernemers die ambachtelijke producten maken, gezellige cafés hebben, tijdens lokale festiviteiten en evenementen. Zo kun je samen met hen proeven van de Nederlandse cultuur. Je zult zo ontdekken hoe verschillend steden als Gouda, Leiden, Den Haag en Delft zijn in hun lokale cultuur en dat ook de gewoontes in de stad en op het platteland erg van elkaar verschillen. Maar, internationale groepen zullen ook vooral zien hoeveel de Nederlandse cultuur eigenlijk gemeen heeft met hun eigen –  bedrijfs -cultuur.

Verita’s Visit staat voor puur en authentiek. Veritas is Latijn voor waarheid, Verita in het Spaans is kleine Vera. Ik hou het graag speels, hoop het kind in je naar boven te halen tijdens de city games, duurzame workshops met de locals en de fietstochten van stad naar platteland. Ik luister naar je wensen en maak iedere typisch Nederlandse activiteit op maat. Ieder groepsuitje is zo uniek en origineel als jij het wilt.

Neem eens rustig de tijd en bekijk de mogelijkheden op mijn website. Zie je iets dat je aanspreekt, heb je zelf ideeën of suggesties? Neem dan contact met me op en we bespreken jouw ideale uitje onder het genot van een kop koffie en een stroopwafel.