Leiden is een groot openlucht museum. Te voet is het historische centrum makkelijk te verkennen en je komt er meteen achter dat het haar bijnaam: Stad van Ontdekkingen eer aandoet. Leiden is ook een stad van festivals, denk aan de Lakenfeesten in en rond het water. 28 km aan waterwegen in het centrum, die meteen verbonden zijn met de omringende regio van tulpen, meren en Leidse kaas & regionale producten.

Activiteiten in Leiden

Vanaf
€42.50
Leiden tulpenvelden fietstocht
tulpenvelden, bezoek bollenkweker, stop bij molen
Lees meer
Min. aantal personen: 4
Kleine groepjes, met aandacht voor jouw vragen en wensen. Via een fietsroute waar weinig anderen komen. Naar plekken die je gezien moet hebben. Met onderweg genoeg momenten om te proeven van de lokale cultuur op een boerderij, bij de molen of de bollenkweker. Ga mee op pad met het hele gezin en laat vooral de warme stroopwafel je smaken!
Vanaf
€37.50
City game Leiden Ontzet cultuur & tradities
Word jij de lokale held van het Leidens Ontzet?
Lees meer
Min. aantal personen: 12
City game Leiden Ontzet cultuur & traditie. Het is 1574. Welke rol speel jij bij het ontzet van Leiden? Hoever zou jij gaan om levens te redden? Beleef de stad door de ogen van de helden van het Leidens Ontzet met deze creatieve en uitdagende city game. Met een team van 4 personen, volg je een spoor langs historische en culturele schatten in het centrum van de stad en beantwoord je pittige vragen. Te boeken voor 3 oktober 2020 of op een andere dag

Activiteiten in Leiden stad van verrassingen

Leiden is een stad om ontdekt te worden tijdens een weekendje weg met vrienden of een familieuitje. De stad zit vol verrassingen. Let maar eens op de gevels, de herdenkstenen en de uithangborden. Ze zitten vol cryptische aanwijzingen naar een rijke geschiedenis. Al zou je het niet meteen denken, het Leidens Ontzet, dat in 2024 haar jubileum viert, is goed vertegenwoordigd in de opschriften op monumenten. De grachten verbinden vaak de verhalen van Leiden: waar de Leidse bevrijders in 1574 de stad binnenkwamen, verlieten de Pilgrim Fathers de stad. Heb je buiten alles ontdekt, ook binnen zijn er genoeg activiteiten in Leiden.

Einstein & de tulpentuin

De bijnaam Stad van Ontdekkingen wijst in eerste instantie naar alle wetenschappers die hier kwamen en ontdekkingen deden. Boerhaave heeft nu zijn eigen museum waar je het anatomisch theater in originele vorm kunt zien. Einstein heeft zijn eigen café en Clusius zijn eigen tulpentuin in de Hortus Botanicus. Door het Bioscience Park en haar link met de wetenschap, vinden er in Leiden tal van wetenschappelijke congressen en bijeenkomsten plaats.

Heerlijk Hollands

Weetje: Na Amsterdam heeft Leiden de meeste waterwegen, bruggen en kanalen. Ideaal om per boot dé Nederlandse iconen te bezoeken. Je kunt trouwens ook de fiets nemen en het water volgen: de ene weg leidt naar de tulpenvelden, de andere naar de Leidse kaasboerderijen en weer een andere gaat in de richting van de plassen en de molens.

Lekker lokaal Leids

Geboren en getogen in Leiden en met een vader als leverancier van het graan, wist Rembrandt al snel: Leiden heeft lekker bier. Vandaag de dag zijn er talloze lokale brouwerijen en er is er zelfs een die bier brouwt in de stijl van de Gouden Eeuw.  Zelf brood of cake bakken? Het lekkerste meel vind je op een steenworp afstand van Leiden centrum in de molen. Een mooie wit exemplaar die uitkijkt op velden aardappels en spruiten. En als je dan toch het Leids platteland verkent, ga dan ook langs bij de kaasboerderij. Wist je dat Leiden haar eigen kaas heeft met het wapen van de stad? Kaas is, naar mijn idee, weer goed te combineren met appels. En in Leiden omgeving vind je genoeg boomgaarden met hun eigen landgoedwinkels!

 

Neem contact met me op voor meer informatie over de activiteiten in Leiden of een op maat gemaakt programma via  veritasvisit (@) gmail .com of via the contact formulier en check alle andere opties in  Gouda, DelftDen Haag or Keukenhof omgeving.