Gouden producten van Gouda

Gouda heeft goud in handen. De stad brengt een lach op je gezicht. Goudse kazen verwelkomen je wanneer je de stad inkomt. De geur van versgebakken stroopwafels leiden je naar het historische centrum met zijn doolhof van knusse straatjes rondom de kerk met gigantische gebrandschilderde glazen. Steek de stadsgrenzen over en je vindt de oorsprong van de gouden producten van Gouda

Activiteiten in Gouda

Vanaf
€47.50
workshop stroopwafel & kaasproeverij Gouda
Stroopwafels bakken, kaas proeven, ambachten wandeling
Lees meer
Min. aantal personen: 6
Ga zelf aan de slag in een workshop stroopwafel bakken en proeverij van Goudse boerderijkaas. Dwaal samen met je gids door knusse straten en smalle steegjes en ontdek de bekende en onbekende ambachten in het historische centrum. Best in herfst & winter!
Vanaf
€37.50
City Game Gouda kaas & cultuur
Los het mysterie van de verloren kaas op
Lees meer
Min. aantal personen: 12
Terwijl je met je team een route vol uitdagende vragen en creatieve opdrachten volgt om het mysterie van de verloren kaas op te lossen, kom je erachter dat kaas niet het enige is dat mist in Gouda en leer je meer over de lokale cultuur door locals te vragen naar verhalen en tradities.

Dé boer & kaas locatie in het Groene Hart van Holland

Gouda heeft goede openbaar vervoer verbindingen met Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Gelegen midden in het Groene Hart is het dé locatie waar natuur en haar producten samensmelten in mooie Goudse producten. Boer & kaas komen hier samen op de markt, en eromheen liggen stroopwafelbakkerijen, Goudse pijpen- & kaarsenwinkels.

Festivals & activiteiten in Gouda

Gouda is trots op haar ambachtelijke producten en historische personen.  Gouda is niet alleen bekend van de kaas, maar ook van kaarsen en stroopwafels. Mid December brengt Kaarsjesavond je in een heerlijke winterstemming met de verlichting van de kerstboom met duizenden kaarsjes, een eeuwenoude traditie. In juni viert Gouda stroopwafeldag. Er zijn dan allerlei activiteiten rondom deze wereldberoemde Nederlandse lekkernij. Ook op andere dagen kun je de Goudse ambachten beleven. En ook de humanist Erasmus heeft zijn eigen feestdag. Zo zijn er genoeg activiteiten in Gouda voor de lekkerbek en voor de cultuurfan.

De Gouwe stad

Gouda dankt haar naam aan de rivier de Gouwe. Als je de fiets neemt en begint in het centrum en deze rivier volgt kom je bij de kaasboerderijen, de Goudse keramiekfabrieken. Als bonus zie je ook nog eens het typisch Nederlandse watermanagement systeem. Dijken, sluizen, grachten en kanalen en natuurlijk: de molen.

Gouda kaas maken met de lokale kaasboer

Het verhaal van Goudse kaas kun je pas echt goed begrijpen als je al je zintuigen ervoor gebruikt. Op de Gouda kaas markt van april tot augustus hoor je hoe kaas wordt verhandeld, op het platteland – op 15 minuten fietsen – zie je de koeien grazen in de groene weides. Aangekomen bij de kaasboerderij wordt je hartelijk ontvangen door de boerin, ruik je de natuur en proef je de smeuïge boerenkaas.

Op maat gemaakte activiteiten in Gouda

Neem contact met me  op voor een op maat gemaakt programma vol activiteiten in Gouda en omgeving via veritasvisit (@) gmail .com of via het contact formulier  en check alle andere mogelijkheden in de omgeving van   Delft, Leiden, Den Haag  of de Keukenhof.