Bollenstreek meer dan tulpen

De omgeving rondom de wereldberoemde bloementuin in Lisse is bekend om zijn tulpenvelden. En, hyacinthen & narcissen fans zullen zeker ook zeggen dat de Bollenstreek vooral een regio is om heen te gaan in de lente. De zomer en het vroege najaar bieden ook kleurrijke bollenvelden. Voor iedereen die houdt van minder toeristen en foto’s wil nemen van fantastische bloemenvelden, kom zeker naar de streek tussen Leiden & Haarlem! Deze bloemrijke omgeving heeft nog meer moois te bieden, Hollandse iconen als molens op de rand van stad & platteland. En de kust, ja, daar aan de kust waar mooie historische dorpscentra overgaan in brede stranden. Waar je kunt genieten van festivals en heerlijke gerechten – uit de zee- Kom mee naar de Bollenstreek, in welk seizoen dan ook!

Activiteiten Bollenstreek

Vanaf
€42.50
Leiden tulpenvelden fietstocht
tulpenvelden, bezoek bollenkweker, stop bij molen
Lees meer
Min. aantal personen: 4
Kleine groepjes, met aandacht voor jouw vragen en wensen. Via een fietsroute waar weinig anderen komen. Naar plekken die je gezien moet hebben. Met onderweg genoeg momenten om te proeven van de lokale cultuur op een boerderij, bij de molen of de bollenkweker. Ga mee op pad met het hele gezin en laat vooral de warme stroopwafel je smaken!
Vanaf
€55
Fietstocht dahlias & strand Bollenstreek zomer
Dahlias & zomerbloemen, strand & lekker eten
Lees meer
Min. aantal personen: 4
Zomer en herfst, tussen half juli tot oktober, zijn de seizoenen om te genieten van lange Hollandse stranden en de zomerbloembollen in de Bollenstreek . In de fietstocht dahlias & strand zomer fietsen we door het Nederlandse platteland op zoek naar deze gladiolen-, lelie- of dahliavelden.
Vanaf
€55
Fietstocht lentetuin Lisse naar tulpenkweker
Beste tulpen fotolocaties, stroopwafel in de bloemenvelden, verborgen plekjes
Lees meer
Min. aantal personen: 4
Vier de lente van maart t/m mei met vrienden, collega's en het hele gezin! De meest populaire typisch Hollandse excursie buiten Amsterdam is absoluut de fietstocht tulpenvelden rondom de Keukenhof Lisse . Geniet van de geur van hyacinten, de dansende tulpen in het veld. De narcissen brengen de lentezon. Een magische ervaring! Liever minder toeristisch? https://veritasvisit.nl/uitje/leiden-tulpentour

Geboorteplek Nederlandse tulp

De Bollenstreek  is  de regio waar het kweken van tulpen en dahlias in Nederland is geboren. In de 16de eeuw plantte Carolus Clusius de eerste tulpenbollen in de Nederlandse bodem. Hij werd directeur van de Hortus Botanicus in Leiden en gaf zijn bloembollen weg aan vrienden en kennissen – er wordt ook gezegd dat de tulpen werden gestolen !-

De welbekende lente bloemententoonstelling heeft een paviljoen ingericht waar je in het seizoen alles te weten komt over de bollenteelt. Wil je nu op een ander moment een duik nemen in de geschiedenis van de tulp en de bollencultuur, ga dan eens langs bij het Museum de Zwarte Tulp in Lisse.

Een eigen cultuur, eigen activiteiten Bollenstreek

De Bollenstreek heeft een heel eigen cultuur. Monumentale bollenschuren krijgen in deze tijd een heel nieuwe bestemming. Achter de prachtig opgeknapte façades gaan nu woningen, restaurants, hotels & b&bs schuil. Veel lokale evenementen en activiteiten in de Bollenstreek zijn op een bepaalde manier gerelateerd aan de bollencultuur. Naast het wereldberoemde Bloemencorso zijn er ook bloemenmozaïekwedstrijden en pluktuinen. Waar het strand en de zandgrond overgaan in klei en veen, zijn ook heerlijke lokale producten te vinden met hun eigen festivals. Aspergefeesten, fruitplukdagen, kaaswedstrijden.

Smakelijke & kleurrijke beleving tussen de bloemen en bollen

Doe je mee aan die unieke activiteiten Bollenstreek, dan merk je al snel dat deze regio, in de omgeving van het beroemde lentebloemenpark, een kleurrijke beleving is in ieder seizoen. En een hele smakelijke!

Ook benieuwd of de Bollenstreek jou iets te bieden heeft? Neem contact op voor meer informatie, een op maat gemaakte offerte. Of neem een kijkje op de Delft, Leiden, Den Haag of Gouda pagina