Hollandse hoogstandjes & andere activiteiten Delft

Geboren op een fiets en opgegroeid in Delft, zo luidt mijn credo. Het historische centrum is zoals veel Nederlandse steden zo klein, dat het het beste te voet kunt verkennen. Mij verbazen nog steeds alle ontdekkingen die in de stad gedaan worden: van de kinderskeletten ten tijde van de renovatie van de Grote Markt tot aan de locatie van het Straatje van Vermeer. En, Delft is een stad omgeven van natuur. De fiets is het middel bij uitstek om fantastische Hollandse technische hoogstandjes te ontdekken: de vislift, duurzame landbouw, watermanagement. En dan tussendoor genieten op een van de terrassen met uitzicht op de polders, de waterwegen en een glas lokaal bier of een biologische maaltijd

Vind je groen (blauwe) hart in Delft!

Activiteiten in Delft

Vanaf
€37.50
Fietstocht Delft blauw natuur & water
Verhalen Vermeer, Delfts blauw & lokale lekkernijen
Lees meer
Min. aantal personen: 4
In minder dan 30 minuten van stad naar platteland op deze fietstocht Delft blauw natuur & water. Verken de geschiedenis van Delft, het porselein en Vermeer in de omgeving. Meer weten over watermanagement of fan van lekker eten en dorpjes? We passen de route aan!
Vanaf
€37.50
Delft City game Vermeer voor 1 dag
Word Vermeer, het Meisje of Van Leeuwenhoek
Lees meer
Min. aantal personen: 12
De Delft city game Vermeer en meer is voor iedereen die de stad op een andere manier wil (her)ontdekken. Creatieve opdrachten en pittige vragen over de Delftenaar en tijdgenoten openen een wereld van kunst en wetenschap in de Gouden Eeuw. Wie komt erachter wat de link tussen Van Leeuwenhoek en Vermeer was en....wie was het Meisje met de Parel?

Delfts blauw hart, konings blauw bloed

Een groot blauw hart. Het staat in het centrum van Delft. Je denkt dan waarschijnlijk meteen aan Delfts Blauw. In de 17de eeuw waren er 32 aardewerkfabrieken in de stad en nog steeds is het porselein een van de meest bekende Delftse producten. Maar, Delft heeft ook een sterke band met het Koningshuis. Dat begon bij Willem van Oranje die van het Prinsenhof zijn woning maakte. Hij werd begraven in De Nieuwe Kerk en sindsdien worden alle leden van het koningshuis daar begraven. Zo is het blauwe hart ook een referentie aan blauw bloed in Delft. Er zijn tal van activiteiten in Delft met een blauw tintje of een goud tintje. Goud van Gouden Eeuw.

Meester van het Licht en de Delftse Donderslag

Terwijl het Delfts Blauw opbloeide, liepen door de straten van Delft schilders en wetenschappers. Vermeer is zeker een van de bekendste Delftenaren, maar vergeet ook de ontdekker van de microscoop Antonie van Leeuwenhoek niet. De graven van beide heren zijn te zien in de Oude Kerk, waar ook de zeevaarder met de kleine naam, Piet Hein, ligt.  En, ken je de schilder van het ‘Puttertje’? Het schilderij waar ook Donna Tart een boek aan heeft gewijd die is verfilmd? De schilder Carel Fabritius kwam om het leven tijdens de grootste ramp die Delft gekend heeft: de Donderslag.

Activiteiten in Delft van kruithuis tot lokale producten.

Een ontploffing in het kruithuis was de oorzaak van de ramp.  Dat kruithuis is na de ramp snel verplaats naar een locatie buiten Delft. Op een reis per boot of fiets richting Delfshaven, Rotterdam kom je langs het gebouw. En wanneer je dan toch de omgeving van Delft aan het verkennen bent, geniet dan ook van een lokaal biertje. Of  ontdek het beste wat landbouw en tuinbouw te bieden hebben in de Cittaslow hoofdstad van Nederland: Midden- Delfland. Aan de andere kant van die belangrijke waterweg, de Vliet, vind je de Ackerdijkse plassen en Rotterdam Airport. Ook hier is de natuur altijd om de hoek.

Meer informatie over activiteiten in Delft of een op maat gemaakt programma in deze Prinsenstad? neem contact op via veritasvisit @ gmail.com of kijk op de pagina’s van de bestemmingen Gouda, Den Haag, Leiden,Keukenhof voor meer ideeën.